Tamno Svetlo

Koju svjetiljku odabrati za kampiranje? Komentiraj

Svjetiljke mogu da imaju nekoliko različitih namjena, ali osnovna im je da povećaju preglednost i osiguraju viši nivo bezbijednosti. 

Pored univerzalne upotrebe svetiljki, a u skladu sa njihovim karakteristikama možete uvijek prilagoditi modele vlastitom ukusu i potrebama. 

Možemo da razlikujemo:

  • sklopive modele ili standardne, 
  • prenosivi ili fiksni modeli,
  • sa većim ili manjim dometom svjetla,
  • standardna ili LED rasvjeta,
  • za unutra ili modele koji mogu da se koriste i vani.

Predlažemo Vam da modele svjetiljki birate u skladu sa potrebama i prilikom toga obratite pozornost o snopu svjetlosti. Trebaćete različite modele ukoliko želite romantično odmarati uz vedro nedo ili ako želite čitati knjigu. 

Prenosni sklopivi modeli

Za sve kampere ušteda prostora jedna je od prvih karakteristiza za koju se interesiraju. Ovo je savršen model za taj kriterij, ali postoji još mnogo prednosti. 

Posebna prednost kod slopivih modela je materijal od silikona koji daje mogućnost da se kompaktno skladišti i veoma lako transportuje. 

Sklopivi sustav kod ovog modela čini ga kompaktnim čak i za nošenje u džepu, a spreman je za upotrebu za samo nekoliko sekundi. Nakon brze instalacije omogućava nošenje uz pomoć ručke i obzirom na ravnu površinu daje širok snop svjetlosti. 

Ima mogućnost da se okači na viseće kuke unutar prostora ili vani na kuke šatora i tende. 

Radi uglavnom na baterije i može da se napaja uz pomoć akumulatora ili mrežnog napajanja. Cijena je veoma povoljna i pojedini modeli mogu da se poruče za manje od 7€.

Fenjeri 

Modeli koji podjsećaju na tradicionalne fenjere veoma su popularni među kamperima. Baš zbog toga postoji širok asortiman ponude ovih modela, možete pronaći različit dizajn ili dimenzije. 

Najveća prednost ovog modela je njegova svestranost. Može da se koristi kao stona lampa, da se sigurno postavlja na tlo, ali da bude i lako prenosiv ili viseći model. 

Cijene ovih modela uglavnom su iznad 20€, a može da radi na baterije, naftu ili plin. 

Preporučujemo modele koji rade na beterije zbog lakće punjenja i dugotrajnosti. 

Posebni modeli 

Posebni modeli imaju nekoliko različitih mogućnosti upotrebe:

  • prenosive ručne lampe 
  • svjetiljke za glavu 
  • svjetiljke za predšatore

 Takođe postoje i višenamjenski modeli, ali i veliki broj LED sklopivih svjetiljki koje mogu da Vam služe kao rasvjeta u domu.

Modeli su veoma kompaktni, lako se koriste, prenosivi su. Morate samo da pazite, potrebno je da ih obezbijedite prilikom transporta. Svaki od ovih modela možete da naručite po cijeni oko 10€.

Nadam se da ste sada sada upoznati sa različitim modelima, cijenama i mogućnostima njihove namjene. Pišite nam o Vašim iskustvima, pitanjima i dilemama!

Koje vrste svjetiljki koristite u otvorenom, a koje u zatvorenom prostoru? 

Koje svjetiljke Vam nude najbolji nivo osvijetljenosti? 

Koji prenosivi modeli su najbolji? 

Gorica

Odgovori

    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna Povratak u trgovinu
      Proračunaj dostavu
      Apply Coupon
      Unavailable Coupons
      10off Get 10% off
      50eur1 Get 50.00 (377 kn) off
      abcd Get 20.00 (151 kn) off Trial Coupon
      februar Get 10% off
      vn10klini Get 10% off